Euromedicina.czČesky
česky english deutsch

Eshop_Euromedicina
Navštivte Eshop našeho portalu Euromedicina.cz a přesvěčte se sami o zajímavých cenách naší litaratury...
MEDICAL FAIR Brno
Dr.Tomáš Borecký16.4.2013
Novinky a trendy zdravotní a rehabilitační techniky a péče
V polovině května se na brněnském výstavišti uskutečnily veletrhy MEDICAL FAIR BRNO a REHAPROTEX, kde se poskytovatelé zdravotní, rehabilitační a sociální péče seznámily se zajímavými novinkami svého oboru. Pro dodavatele zdravotnické techniky a speciálních pomůcek pro hendikepované to byla příležitost navázat přímé kontakty s tisíci odborníky, kteří se v Brně zúčastniliy veletrhů i odborného doprovodného programu.
Veletrh BVV Veletrh BVV
Prezentace novinek a trendů zdravotní a rehabilitační techniky má v Brně dlouhou tradici. V posledních letech se konala vždy na podzim, ale na základě požadavků hlavních vystavovatelů se letos přesunula do jarního termínu 14. až 17. května. Zachováno zůstalo spojení obou příbuzných oborů, takže společně s Mezinárodním veletrhem zdravotnické techniky a zdraví MEDICAL FAIR BRNO proběhl také Mezinárodní veletrh rehabilitačních, kompenzačních a protetických pomůcek REHAPROTEX. Mezi stovkou již přihlášených účastníků nechyběli tradiční a významní vystavovatelé jako ALTECH, PATRON Bohemia, SIVAK, ERILENS, MEYRA ČR, VECOM, BTL zdravotnická technika, Madisson, RESI Třeboň a další. Poprvé se k účasti přihlásila například italská společnost Medinet nebo firma Ophardt Hygienetechnik z Německa.
S přesunem termínu se částečně mění náplň veletrhů, která se rozšířila o aktuální témata související především s nárůstem klientely staršího věku. Novinkou jsou projekty Senior, Péče o pacienty ve stáří, Sociální péče a Léčebné lázeňství. Veletrh REHAPROTEX opět byl největší přehlídkou svého druhu ve střední Evropě a představil nejen široký sortiment kompenzačních, protetických, ortopedických a rehabilitačních pomůcek, ale také služby v oblasti wellness a nabídku pro seniory. Prostor pro prezentaci opět dostaly také poskytovatelé sociálních služeb. Veletrh Medical Fair Brno svou nabídkou oslovil primárně poskytovatele zdravotní péče a záštitu nad ním opět převzal ministr zdravotnictví Leoš Heger. Nejlepší exponáty obou veletrhů se ucházely o prestižní ceny Medical Fair Award a Rehaprotex Award.
Zdravotnické veletrhy jsou tradičním místem odborných setkání, pro která brněnské výstaviště nabízí řadu vhodných prostor. Ta proběhly od 14. do 18. května v pavilonu A3, Kongresovém pavilonu E a Administrativní budově BVV. Hojně navštěvovanou akcí byla dvoudenní konference e-Health Days zaměřená na elektronizaci zdravotnictví. Novým technologiím se věnovala konference Elektrotechnika ve zdravotnictví a odbornou konferenci připravuje rovněž Asociace poskytovatelů sociálních služeb. Osvědčeným pořadatelem odborného programu v rámci veletrhu REHAPROTEX je též Národní rada zdravotně postižených.
Řadu dalších informací o veletrzích MEDICAL FAIR BRNO a REHAPROTEX najdete na www.medicalfair.cz nebo www.rehaprotex.cz